OVAKO SE SPREMA TRADICIONALNI MAĐARSKI GULAŠ: Jedini prvi i originalni recept!

Suština dobrog mađarkog gulaša u paprici koja se koristi u većoj količini

Sastojci:

1 kg goveđeg mesa
4 glavice crnog luka
3 kašike slatke mlevene paprike
pola kašike ljute mlevene paprike
so
biber
500 grama krompira
pola litre paradajz sosa
goveđi bujon

Priprema:

1. Četiri srednje glavice luka iseckajte i izdinstajte sa dve otopljene kašike masti, a kada luk omekša dodajte tri pune kašike slatke mlevene paprike i polovinu kašike ljute mlevene paprike (količinu ljute paprike prilagodite svom ukusu,)i dinstajte na laganijoj vatri nekoliko minuta dok paprika dobro ne pusti aromu. Ovaj korak je ključan jer je suština dobrog mađarkog gulaša u paprici koja se koristi u većoj količini. Takođe obratite pažnju da papriku przite na veoma niskoj temperaturi jer vrlo brzo može da zagori.

2. Nakon što se sjedinili papriku i luk dodajte goveđe meso i dobro sve promešajte, a zatim pržite meso par minuta. Nakon toga dodajte na kockice iseckan krompir, promešajte, dodajte so i biber po ukusu pola litra goveđe supe i pola litra paradajz sosa. Ja dodajem onaj koji sama pravim ali možete i kupiti.

3. Jelo kuvajte oko 2h na srednjoj temperaturi uz povremeno dodavanje supe. Ali nemojte dodavati previše supe jer je ključno da višak tečnosti ispari i da gulaš postane gust sam od sebe i od krompira jer mi je rečeno da se pravi gulaš nikada ne zgušnjava sa brašnom. Ja sam ostavila malo redji gulaš jer mi je tako ukusniji. stil.kurir.rs