VODILA SAM LJUBAV 365 DANA BEZ PREKIDA I EVO ŠTA MI SE DESILO: Ispovest spisateljice kojoj je OVA ODLUKA promenila život IZ KORENA

Nakon što sam se jednog dana pogledala u ogledalo u meni se nešto prelomilo, počela je svoju priču Britani Džibons, spisateljica i majka troje dece iz Velike Britanije.

Odlučila je, kaže, da vodi ljubav baš svaki dan, 365 dana zaredom, i uspela je u tome. Opisala je svoje iskustvo i otkrila što ju je navelo na taj potez. Bilo je to pre nekoliko godina, ali pozitivne posledice oseća i danas.

Ovo je njena ispovest:

Brzo nakon trećeg porođaja izlazila sam iz kade i pogledala se u ogledalo. Pomislila sam: “Šta moja mama radi u kupatilu?”. Od tog trenutka nisam želela da budem g*la. Gasila sam svetla tokom s*ksa, odećom sam prekrivala stomak i gr*di i čekala da suprug izađe iz sobe kako bih se presvukla.

Godine su prolazile, a to što ne želim da pokažem g*lo telo počelo je da me zabrinjava. Zapitala sam se seća li se moj suprug kako izgledam g*la. Tada mi je palo na pamet da imamo s*ks svake večeri, i tako 365 dana. Na tu ideju sam došla nakon razgovora s prijateljicom koja je to isto radila, baš svake noći.

U početku mi je ideja o s*ksu svake noći zvučala odbojno, ali i pomalo intrigantno jer bi me to nateralo da gledam svoje g*lo telo svakog dana. Mislila sam “Prekrivač će se u nekom trenutku pomeriti, a svetla će ostati upaljena.”. Iako sam samo želela da se izvalim na krevet, grickam nešto i gledam televiziju.

Prolazili su meseci i ja sam tome počela da se radujem. Imali smo s*ks i kad sam imala menstruaciju. S*ks je postao više od s*ksa, probudili su se neka osećanja. Postali smo romantičniji, više smo se dodirivali i svako jutro smo se strastveno ljubili pre odlaska na posao. Veza nam je postaja čvršća i bolja.

Ponovo sam uživala u s*ksu, uživala sam u svom telu i napokon sam prestala da skrivam svoje fizičke nedostatke. Prihvatila sam da izgledam tako kako izgledam. Po prvi put mi je bilo važnije da s*ks bude dobar nego da mi stomak izgleda ravnije.

Nakon godinu dana prestala sam da nosim odeću kad ne treba i opušteno sam odlazila u kupatilo g*la. Veza sa mojim suprugom i mojim telom se neverovatno promenila. Sada, nakon tri godine, i dalje imamo s*ks baš svaku noć.

Iz svega ovoga smo oboje naučili koliko je s*ks važan da bismo bili srećni u braku. Naučila sam da budem bolja supruga, bolja majka i sigurnija sam u sebe, osećam se dobro u svojoj koži.

I za kraj – nikada se nije radilo o tome da me neko želi, već o tome želim li ja samu sebe. I trebalo mi je samo godinu dana s*ksa da bih to shvatila, preneo je portal goodhousekeeping.com. (Kurir.rs/ 24sata.hr)