SVEKRVA SVAKI PUT U MAŠINU ZA SUĐE UBACI 1 LIMUN: Kad sam vidjela rezultat odmah sam uradila isto

Često nam se desilo da poslije mašine, naši sudovi izgledaju i dalje izmrljano čak iako su navodno čisti. Domaćice su otkrile jednu foru koja mijenja ovaj način pranja iz korijena.

Sve što je potrebno jeste da ubacite koru limuna i dobićete mnogo bolji efekat. Uključite običan ciklus pranja i limun će prosto odraditi svoje. Nakon pranja posuđe neće imati nikakve mrlje ni ostatke hrane, a miris će biti i više nego dobar i ugodan.

Umjesto limuna možete da stavite i voće poput narandže, grejpa ili neke slične koji sadrže limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i odlično rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode i tečnosti za pranja. Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži antibakterijske supstance pa tako kada ubacite koru limuna u mašinu ona će pomoći u eleminisanju bakterija i dezinfekciju posuđa. Kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ipak budite oprezni jer limuska kiselina može da ošteti posuđe od aluminijuma i srebra koje bi moglo da izblijedi. Stoga ovaj postupak ne bi trebao često da se radi. S druge strane, kora limuna učiniće čuda za posuđe od bakra. (novi.ba)