SVE ŽENE 40+ GODINA PRAVE OVU GREŠKU KAD SE ŠMINKAJU: Ovo dodaje godine

Usavršavanje rutine šminkanja nije lak proces i potrebno je mnogo pokušaja kako bismo pronašli ono što našem licu najviše odgovara. Neke sitne greške mogu dodati godine, a damama koje su proslavile jubilarni 40. rođendan stručnjaci savetuju da se pridržavaju pravila “manje je više”.

Sigurno ste se nekada pogledale u ogledalo nakon što ste završile sa šminkanjem očiju i zapitale se gdje ste pogriješile. Određene “zamke” često naglase fine bore oko očiju, a profesionalna šminkerka Kaja Salis upozorila je na najveću grešku koja “dodaje” godine.

“Uvijek počnite s manjom količinom i gradite svoj izgled do željenog intenziteta, pazeći da sve bude uklopljeno”, preporučuje Salis i savjetuju da sjenku nanosimo blagim pokretima.

“Nanesite sjenku nježnijim dodirom, uzmite manje proizvoda i pazite kako držite četkicu kako biste prirodno lakše i manje šminke nanijele”, savjetuje ona.

Važno je zapamtiti da boje sjenki koje izgledaju sjajno na nekom drugom možda nisu baš najlaskavije za vaš ton kože.

Šminkerka tvrdi da odabir pogrešne nijanse može odmah učiniti da izgledate starije.

“Vrlo je korisno istražiti koje boje i nijanse odgovaraju različitim tonovima kože i bojama očiju kako biste bili sigurni što će vam najbolje pristajati”, kaže ona. Nošenje pravih boja moglo bi napraviti veliku razliku u cjelokupnom izgledu i “obrisati” godine s lica. Izvor: Lepa&Srećna