OVAKO SE PRAVILNO DODAJE SUHI KVASAC U TIJESTO: Svi prave 1 grešku, samo ovako će tijesto RASTI KAO LUDO

Većina recepata za hljeb podrazumjeva i korišćenje kvasca. Početnici u kuhinji imaju strah od mešenja testa, jer smatraju da je to veliki i komplikovan posao. Pogotovo jer recepte uglavnom dobijaju od onih malo iskusnijih koji ne koriste tačne mjere, već sve određuju odokativno.

Međutim, tijesto je u suštini izuzetno jednostavno za pripremu, pogotovo kada ga jednom ili dva puta zamijesite, jer poslije sve prelazi u rutinu. Jedna Tik-Tokerka je na svom nalogu objavila video u kome je pokazala kako se pravilno koristi suvi kvasac, što umnogome može da vam olakša proces.

Pre svega je potrebno da proverite rok trajanja, jer ukoliko je istekao ili je pred istekom, nemojte koristiti taj kvasac, jer mora da bude potpuno svjež, da bi tijesto uspjelo iz prvog pokušaja.

Kvasac se uvijek dodaje u toplu vodu. Nikako u ključalu, jer biste tako ubili sva svojstva kvasca. Zatim, obavezno dodajte kašičicu šećera, jer on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se budu pojavili mehurići, dodajte u kvasac i sve ostale sastojke i zamijesite tijesto. novi.ba

@its.chloeh

This is just for dry yeast types #fyp #bakingtips #dough #foodtiktok #bakingtiktok #baking

♬ Aesthetic Girl – Yusei