Muškarac divljao sa lukom i strijelom po supermarketu i UBIO 5 LJUDI NOŽEM!

Pojavili su se zastrašujući snimci trenutka kada je ozloglašeni ubica lukom i strelom počeo da divlja po supermarketu u gradu Kongsbergu prošle godine. Dancu Andersenu Bratenu (38) juče je počelo suđenje za ubistvo pet osoba i pokušaj ubistva još 11 13. oktobra 2021. godine, prenosi Dejli mejl.

Espen Andersen Braten, koji je prešao u islam, norveške bezbednosne službe su okarakterisale kao osobu koja izaziva zabrinutost još 2015. godine. On je usmrtio svoje žrtve lovačkim nožem nakon što je ispalio veliki broj strela na nedužne prolaznike u supermarketu, podseća Dejli mejl.

Snimci sigurnosnih kamera, koje je policija objavila na početku suđenja Bratenu, pokazuju kako je ubica ušao u prodavnicu mašući lukom sa tobolcem smrtonosnih strela i ogromnim lovačkim nožem zavezanim za pojas. Obučen u pantalone kaki boje i običan beli prsluk, ubica je pustio svoje strele i pustio ih da lete na prestravljene ljude bez oklevanja.

Ovaj 38-godišnjak se juče ujutru pred sudijom izjasnio krivim dok je sud saslušao kako je vrebao ulicama Kongsberga sa desetinama strela pre nego što je nasmrt izbo pet osoba starosti od 52-78 godina, uključujući četiri žene. Kako je policija tada saopštila svoje žrtve je birao nasumično.

On se suočava sa pet optužbi za ubistvo, kao i za pokušaj ubistva još 11 osoba. Braten se juče pred sudom izjasnio krivim za ubistva, ali njegovi advokati insistiraju da mu je potrebno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi. atraktiva.net