DOKTOR MI JE REKAO SUROVU ISTINU! BILA SAM U ŠOKU! NISAM HTJELA DA PRIHVATIM: Mira Škorić o borbi sa rakom!

Mira Škorić uspjela je da pobjedi podmuklu bolest koja ju je mučila više od 15 godina. Ona je imala rak štitne žljezde koji joj je otkriven u podmakloj fazi.

Poslije četiri operacije i velike borbe, na sreću, uspjela je da pobjedi ovu bolest.- Uvijek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam…

I sad se naježim kada se sjetim tog perioda proke nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osjećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osjećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su.

Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pjevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žljezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htjela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žljezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice – prisjetila se ona.

Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pjevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pjevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni riječ, da nije drugih oboljelih, kojima bih možda mogla da pomognem – rekla je Mira. (novi.ba)