Home Magazin Zanimljivosti SAVJETI ZA PRAVILNO ČIŠĆENJE LICA- za sve tipove kože

SAVJETI ZA PRAVILNO ČIŠĆENJE LICA- za sve tipove kože

282
0

SAVJETI ZA PRAVILNO ČIŠĆENJE LICA- za sve tipove kože

Neadekvatno čišćenje lica može dovesti do pojave akni, perutanja ili suhe kože, i zbog toga je vrlo važno koristiti preparate namijenjene vašem tipu kože. Pravilno čišćenje lica mnogo je više od samog skidanja šminke. Čišćenjem sa lica uklanjamo prljavštinu i masnoće koje su se nakupile tog dana, čistimo pore i pripremamo lice za kremu.

Masna koža zahtijeva gelove za lice koji će ukloniti sve nečistoće bez ostavljanja masnog traga. Nakon što očistite lice pjenom koju je gel stvorio, lagano na lice nanesite antiseptički losion.

Mješovita koža je najčešći tip kože sa kojim treba pažljivo postupati. Suhi obrazi i masna T-zona zahtijevaju pažljivo odabrane preparate pa je najbolje šminku ukloniti pjenom ili mlijekom kako ne bi isušila obraze, a T-zonu tretirati matirajućim losionom koji će je pročistiti i držati pod kontrolom.

Suha koža – Važno je razlikovati suhu od dehidrirane kože (suha zateže i sklona je perutanju, ali nema mitisere i akne) jer je jednoj potrebna vlaga a drugoj hrana. Suhu kožu najbolje je čistiti mlijekom s hranjivim svojstvima te zatim nanijeti hranljivi losion namijenjen suhoj koži.

Osjetljiva koža – Ovaj tip kože najzahtjevniji je za održavanje pa dobro pripazite pri izboru preparata za čišćenje lica. U obzir ne dolaze nikakvi agresivni proizvodi, kao ni oni koji sadrže alkohol. Posebne kolekcije namijenjene osjetljivom tipu kože najbolji su izbor za osobe sa ovakvim tipom kože. (novi.ba)

Previous articleSAŠA POPOVIĆ OTKRIO KAKO SKINE 5 KILOGRAMA ZA 2 NEDELJE: Za doručak kafa, ručak i večera su obavezni!
Next articlePOVRĆE KOJE SKIDA MASNE NASLAGE: “Tajni” sastojci za ravan stomak i uzak struk