Home Magazin Zdravlje OVO POVRĆE RETKO JEDETE, A NISTE NI SVESNI KOLIKO JE DOBRO ZA...

OVO POVRĆE RETKO JEDETE, A NISTE NI SVESNI KOLIKO JE DOBRO ZA VARENJE I NADUTOST: Preporodiće vam ceo ORGANIZAM

511
0

OVO POVRĆE RETKO JEDETE, A NISTE NI SVESNI KOLIKO JE DOBRO ZA VARENJE I NADUTOST: Preporodiće vam ceo ORGANIZAM

Može da se koristi za hrskavu salatu od sirovog povrća ili da koristite listove za ukrašavanje. Seme komorača se takođe često koristi u kuvanju, posebno u receptima za hleb. Komorač je veliko zeleno povrće sa belim vrhom, stabljikama koje liče na celer i listovima poput kopara.

Komorač je član porodice šargarepe, nastao je duž Sredozemnog mora u južnim delovima Evrope i dugo se koristio u medicinske svrhe. Najviše se koristi u obliku čaja. Čaj od komorača se najčešće pravi od semenki komorača koje se zgnječe kako bi se oslobodila ulja bogata hranljivim materijama.

Studije pokazuju da komorač takođe ima antimikrobna, antivirusna i antiinflamatorna svojstva. Cela biljka je veoma korisna, njegova stabljika, plod, lišće, seme i cela biljka se koriste u različitim oblicima.

Zdravstvene prednosti čaja od komorača

Čaj od komorača podržava varenje i zdravlje creva – Jedna od najpopularnijih upotreba komorača je da pomaže varenje tako što izglađuje mišiće gastrointestinalnog sistema kako bi se smanjili gasovi, nadimanje i grčevi.

Antioksidanati – Konzumira se i zbog svog antioksidativnog statusa. Unos antioksidanata pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u telu. Antioksidansi pomažu u sprečavanju ovog oksidativnog stresa.

Kontrola apetita – Istraživanja pokazuju da seme komorača može posebno da pomogne u zdravlju creva i suzbijanju apetita. (espreso.co.rs)

Previous articlePČELAR ŽARKO STEPANOVIĆ: Svaki drugi dan uzimajte supenu kašiku meda rastvorenu u OVO! Kilogrami nestaju!
Next articleONO ŠTO MI JE URADIO POSLE RASKIDA JE JEZIVO: Devojka rekla šta joj se desilo sa bivšim dečkom, od priče se DIŽE kosa na glavi!