Home Region Novo pravilo od subote u Hrvatskoj: Šta treba bh. građanima za prelazak...

Novo pravilo od subote u Hrvatskoj: Šta treba bh. građanima za prelazak granice?

1031
0

Novo pravilo od subote u Hrvatskoj: Šta treba bh. građanima za prelazak granice?

Ususjednoj Hrvatskoj se od subote ukidaju gotovo sve epidemiološke mjere, dok na snazi ostaje samo obaveza korištenja maski u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Također, dok se za državljane EU ukida obaveza predočavanja COVID potvrda pri ulasku u ovu zemlju, za ostale građane ta odredba ostaje na snazi.

Promjena koja vrijedi za putnike iz trećih zemalja (među kojima je i Bosna i Hercegovina) jeste da više neće biti potrebno da navode razlog dolaska, no ostaje odredba o dopuštenom ulasku u Hrvatsku uz posjedovanje određene potvrde – one o vakcinaciji sa dvije doze cjepiva protiv koronavirusa, dokazu o prebolovanoj bolesti ili uz negativan PCR test.

Šef Nacionalnog štaba civilne zaštite i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Dabor Božinović izjavio je na konferenciji za novinare da se od petka u ponoć gotovo sve mjere stavljaju van snage i da će se građani moći okupljati bez ograničenja.

“Važit će tek preporuka za korištenje maski za lice, ali to će biti individualna odluka pojedinca, a nenošenje maski više neće biti predmet sankcionisanja”, dodao je Božinović. novi.ba

Previous articleOVAKO ĆETE SMANJITI RAČUN ZA GORIVO: Uradite ovo na gumama prije vožnje i UŠTEDJET ĆETE VELIKE PARE
Next articleJA ĆU UZETI 30.000 €, A TI ĆEŠ IZAĆI SA 100.000! Snimljen ŠOK RAZGOVOR Dalile i Cara o HORARIMA, evo za koliko se ona POGODILA…