OVAKO DANAS IZGLEDA TITOVA PRAUNUKA: Evo čime se bavi i zašto se odrekla prezimena Broz! (FOTO)

Porodica nekada najmoćnijeg čovjeka i doživotnog predsjednika, Josipa Broza Tita uglavnom živi povučenim životom. Upravo zbog te činjenice, njegova praunuka Sara Zidarević (27), privukla je interesovanje javnosti.Sara se, ugledajući se na svoje roditelje, okrenula umjetnosti, te se lijepa Titova praunuka odlučila da upiše slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i do sada je imala dvije samostalne izložbe.

Majka mlade Sare je Aleksandra Saša Broz, koja je unuka Josipa Broza Tita. Ova pozorišna i televizijska režiserka se razvela od glumca Ranka Zidarevića, Sarinog oca. Kako navodi, dok diše trudiće se da promoviše dijelo svog dede Tita.

– Sa dedom sam najviše vremena provodila na Brionima, a njemu je bilo važno da mu unuka bude dobar đak. Zbog odličnog uspijeha u školi, poklonio mi je papagaja Krokija – kazala je ona.Kako je Sara rekla za medije, pored razvoda roditelja koji je nastupio poslije šest godina braka, njeno odrastanje su obeležila brojna putovanja po Evropi i svijetu, pošto je njen deda, Mišo Broz, služio kao diplomata u Egiptu, Indoneziji, Singapuru, Rusiji, Filipinima.

Mlada umetnica je nedavno promeila prezime Broz, kako kaže nja majka to je učinila jer nije želela da nosi taj teret na leđima.

“Prije dvije godine rekla je da želi da se makne od tereta mog i Rankovog prezimena, pa je odlučila da uzme bakino prezime Has”, rekla je Saša Broz za Večernji list.

Dodala je da su ona i suprug podržali kćerku u njenoj odluci jer, kako je sama istakla, znaju šta znači nositi teret poznatog prezimena.

“Osjetili smo da joj je to došlo prirodno i da ima smisla”, dodala je Saša Broz. novi.ba/stil.rs

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝕾𝖆𝖗𝖆 𝕳𝖆𝖆𝖘 (@egosarahaas)