MENSUR JE IMAO 8 GODINA KADA MU SE OTAC UBIO Ajdarpašić se prisetio najdražih USPOMENA sa njim, ovo mu je ostalo UREZANO u sećanju…

Mensur Ajdarpašić je otvorio dušu, a na samom početku životne ispovesti pričao je o očevom samoubistvu. Mensur je otkrio i po čemu pamti oca, s obzirom na to da je imao samo 8 godina kada se on ubio.

– Po čemu pamtiš svog oca? – pitao je Nemanja.

– Trudim se da ga zapamtim po nekim situacijama. Prva slika u glavi mi je, mi smo uvek spavali u popodnevnom terminu, znalo se kad je popodnevni odmor, kad se uči, kad se odmara, disciplina na nivou. Kad se odmaralo, uvek sam spavao sa njim, znao je ruku da prebaci preko mene, tad sam samo mogao da spavam. To mi je ostalo urezano. Ljudi o njemu i mom dedi imaju da kažu sve najbolje. O mojoj baki isto… Dešavalo se to da mi je bila potrebna zaštita, očinska ljubav, kad osećaš da fali neko, da nekog nema. Vidiš sve ostale ljude na okupu, otac, sinovi i majka gde god da odeš na ručak, večeru… Vidiš da su svi tu, svi su nasmejani, srećni i niko ne fali. A kad živite sa saznanjem da vas je tako nešto snašlo, budete: “Zašto je baš nas snašlo?” – rekao je Mensur.

– Kakav ti je odnos sa majkom? – pitao je reporter.

– Volim je najviše na svetu, ona je najbolja majka. Ona je veliki borac, mnogo se mučila za nas i borila. Mi smo njen smisao života. Ona je mogla da radi šta hoće, da nas ostavi, ode, bila je jako mlada… Mogla je da ode, započne novi život i bude sebična, priušti sebi zadovoljstvo, ali ne. Ostala je uz nas, borila se muški, i dan danas je tu, brine se. Danas nam je o otac i majka – dodao je Ajdarpašić.

– Šta nisi stigao ocu da kažeš? – pitao je Nemanja.

– Malo sam mu puta rekao “volim te” i “tata”. Malo puta… – istakao je Mensur. Kurir.rs/M.M.