Tijelo izvučeno iz Save nije Matej Periš

Iako hrvatska policija nije primila službenu obavijest od kolega iz Srbije, hrvatski mediji objavili su da tijelo koje je proteklog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca nije Matej Periš, 27-godišnji Splićanin koji je nestao prije tačno tri mjeseca, 31. decembra prošle godine.

Tijelo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a nađeni su dijelovi odjeće, crna trenerka i crni prsluk, i upravo je to bilo ključno da se ustanovi da se ne radi o nestalom Mateju Perišu koji je, kako se vidi na posljednjim snimkama nadzornih kamera, trčao u tamnoj majici kratkih rukava i svijetlim patikama. Iste takve patike imao je i njegov otac i on ih je dostavio beogradskoj policiji kako bi im pomogle u potrazi.

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktički u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu koja već treći mjesec traga za njegovim sinom koji je te kobne noći oko 2 sata iz zasad nepoznatog razloga napustio klub Gotik u kojem je bio sa svojim društvom iz Splita. Posljednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući tisuće snimaka nadzornih kamera i signale mobitela, istražitelji su zaključili da se objekt koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobitela Mateja Periša i da se taj signal gubi negdje kod Velikog ratnog ostrva koje je tokom istrage detaljno pretraženo. novi.ba