Home Magazin Zdravlje OVO JE PRVI SIMPTOM KAMENA U BUBREGU: Mnogi misle da je samo...

OVO JE PRVI SIMPTOM KAMENA U BUBREGU: Mnogi misle da je samo prehlada – odmah se javite doktoru!

558
0

OVO JE PRVI SIMPTOM KAMENA U BUBREGU: Mnogi misle da je samo prehlada – odmah se javite doktoru!

Do bola dolazi kada se kamen unutar tijela pomjera, ali ukoliko ne osjećate bol, a idete često u toalet to može biti prvi znak Kamen u bubregu je vrlo česta pojava, a nastaje od skupljanja minerala i sitnih kristala u mokraći, a zatim se razvija u kamen.

Jedan od glavnih uzroka za nastanak kamena u bubregu je nedovoljno unošenje vode ili druge tečnosti, što znači da izbacujete manje od litar urina dnevno. Bol je glavni simptom koji ukazuje na kamen u bubregu, ali možete i prije njega otkriti ovo stanje.

Do bola dolazi kada se kamen unutar tijela pomjera, ali ukoliko ne osjećate bol, a idete često u toalet to može biti prvi znak. Ako mokrite često, ali po malo, urin ima jači miris ili primijetite krv u mokraći, to može biti znak da će doći do napada kamena u bubregu.

Drhtavica, povraćanje, mučnina i groznica su takođe simptomi, pa ako primetite nešto od navedenog, što prije se javite ljekaru. novi.ba

Previous articleLIJEK OD ČUVARKUĆE ZA ŽELUDAC, IMUNITET, JAJNIKE – RECEPT TRAVARA MOMČILA ANTONIJEVIĆA: Potrebna su vam samo 2 sastojka!
Next articleSVRBI VAS “TAMO DOLE” I OSJEĆATE NEPRIJATAN MIRIS: Ginekolog otkrio šta je u pitanju, nije bezazleno