Kremlj odgovorio SAD-u: Nemate pojma što se događa u Rusiji, ne razumijete Putina

Kremlj je ocijenio da Sjedinjene Države ne razumiju kako funkcionira vlast u Rusiji, odgovarajući Zapadu koji tvrdi da savjetnici lažu Vladimiru Putinu jer mu se boje reći istinu.

“Ne razumiju predsjednika Putina, ne razumiju mehanizam donošenja odluka, ne razumiju kako radimo”, komentirao je pred novinarima glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov koji je nedavno osudio izjave predsjednika Joea Bidena o kremaljskom čelniku, ocijenivši ih uvredljivima.

“Ne samo da je šteta, to zabrinjava jer kada postoji toliki stupanj nerazumijevanja, to dovodi do donošenja krivih odluka koje poslije imaju ozbiljne posljedice”, dodao je.

SAD: Putin misli da ga vojska zavarava o ratu u Ukrajini

Podsjetimo, američki dužnosnik je za NBC rekao da zbog neuspjeha ruske vojske u Ukrajini rastu tenzije između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vojnih zapovjednika, odnosno ministarstva obrane.

Ruski predsjednik, tvrdi američki dužnosnik, smatra da ga je vojska “prevarila” u izvještajima o invaziji na Ukrajinu. Dužnosnik je dodao kako informacije o ruskim gubicima, ali i utjecaju zapadnih sankcija, ne dolaze do Putina jer mu se “njegovi savjetnici ne usuđuju reći istinu”.

“Postoje tenzije između Putina i ministarstva obrane zbog Putinovog nepovjerenja u čelnike ministarstva”, rekao je dužnosnik.

Američki dužnosnik je rekao da “Putin nije znao da vojska u Ukrajini koristi i gubi ročnike, što jasno pokazuje slom u sustavu izvještavanja ruskog predsjednika”. novi.ba