Home Region Ruski ministar odbrane poslao upozorenje NATO-u: Prelazimo na naš glavni cilj!

Ruski ministar odbrane poslao upozorenje NATO-u: Prelazimo na naš glavni cilj!

3757
0

Ruski ministar odbrane poslao upozorenje NATO-u: Prelazimo na naš glavni cilj!

Rusija će “prikladno odgovoriti” ako brojne zemlje NATO-a nastave sa svojim planovima za opskrbu Ukrajine borbenim avionima i sustavima protuzračne obrane, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Pratimo izjave čelnika određenih zemalja NATO-a o njihovoj namjeri da Ukrajini isporuče avione i sustave protuzračne obrane. U slučaju njihove provedbe, odgovorit ćemo na odgovarajući način”, rekao je Šojgu na telekonferenciji.

“Opskrba Ukrajini smrtonosnim oružjem sa Zapada je neodgovorna, a nekontrolirano naoružavanje stanovništva može stvoriti prijetnju evropskim narodima”, rekao je.

“Ukrajinska vojska je pretrpjela znatnu štetu, a specijalna vojna operacija je u osnovi postigla svoje ciljeve, što joj omogućuje da se usredotoči na postizanje primarnog cilja, odnosno oslobađanje Donbasa”, rekao je ministar odbrane.

“U cjelini, glavni ciljevi prve faze ove operacije su postignuti. Borbeni potencijal Ukrajinske oružane snage značajno su iscrpljene, što nam omogućuje da usredotočimo pažnju i naše glavne napore na postizanje primarnog cilja, odnosno oslobađanja Donbasa”, rekao je Šojgu. “Premoć u zraku je postignuta. Zračne snage i mreža protuzračne obrane su praktički uništene”, rekao je Šojgu.

“Specijalna vojna operacija” u Ukrajini nastavit će se dok se ciljevi ne ostvare, rekao je Sergej Šojgu. Po njegovim riječima, ruske trupe aktivno pomažu stanovništvu “Luganske i Donjecke Narodne Republike”.

“Aktivno pružamo humanitarnu pomoć stanovništvu LNR-a i DNR-a, a očito i Ukrajini. Dovršene su čak 684 humanitarne operacije, a 6079 tona tereta isporučeno je u 210 naseljenih mjesta”, rekao je Šojgu. index.hr

Previous articleU BiH zabranjen ulazak trojici Srba. Dodik: Neka dođu kad na granici rade Srbi
Next articleSAD izdao novo upozorenje za putovanja u Rusiju: Odmah se vratite