Hit piće zaludilo svijet: Ljudi masovno piju ovaj SOK, a razlog će vas natjerati na isto!

U ovom članku ćemo vam pokazati 5 fantastičnih razloga zašto bi trebali piti sok od kupusa svaki dan. Jeste li znali da ovaj čudesni sok može pružiti mnoge različite zdravstvene prednosti, kao što su: prevencija raka, liječenje čireva , smanjenje lošeg holesterola, itd?

Kupus sadrži velike količine beta-karotena, netopiva vlakna, vitamin B1, vitamin B6, vitamin C, vitamin E i vitamin K, te minerale joda, magnezija, željeza, kalcija i sumpora. Ovo super zdravo povrće se stoljećima koristi zbog svojih jeftinih i terapijskih ljekovitosti. Danas se sok od kupusa može koristiti za liječenje brojnih bolesti a mi ćemo vam navesti 5:

1. Čir na želucu

Medicinski stručnjaci tvrde da sok od kupusa siguran i učinkovit prirodni lijek za liječenje čira na želucu. Kupus sadrži prirodne izvore L-glutamina, S-methylmethionine, gefarnate i glukozinolata, koji mogu pomoći u zaštiti želuca i probavnog trakta ozdravljenjem sluznice.

Prema nedavnom istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Medicine, 13 pacijenata s čirom na želucu bilo je tretirano sa svježim sokom od kupusa. Ovo istraživanje je pokazalo da je trajanje liječenja ovih 13 bolesnika bilo prilično brzo, samo 10 dana.

A pacijenti koji koriste standardnu terapiju trebali su oko 37 dana da ozdrave. Dakle, medicinski stručnjaci su otkrili da kupusov sok ima anti-peptičku prednost poznatu kao vitamin U, koji sprečava histaminom inducirane peptičkog ulkusa od formiranja.

2. Za prevenciju raka

Trebali biste znati da konzumiranje kupusa može značajno smanjiti rizik od raka dojke. Pa, to je vjerojatno glavni razlog zašto je kupus jedna od najboljih 14 namirnica za prevenciju raka i to je također jedan od sastojaka ove divovske borbe s rakom.

Nedavna studija objavljena u časopisu International Journal of Cancer, potvrdila je da je veliki unos povrća poput kupusa povezan sa smanjenim rizika od raka dojke. Medicinski stručnjaci otkrili su da postoji snažna inverzna reakcija između raka dojke i sljedećih vrsta voća i povrća: tamno zeleno lisnato povrće, kupus, mrkva, paradajz, gljive. Medicinski stručnjaci su otkrili da povrće poput kupusa se može koristiti kako bi se spriječio razvoj nekoliko vrsta raka.

3. Snižava “loš” holesterol (LDL-holesterol)

Nedavna studija istraživala je učinke snižavanja holesterola kupusa. Sudionici ovog medicinskog istraživanja konzumirali su dvije vrste pića u dvostruko slijepom istraživanju. Pića su sadržavala mješavinu zelenog povrća i voća, sa ili bez brokule i kupusa.

Na kraju studije, medicinski stručnjaci su otkrili da su pacijenti koji su pili napitak sa kupusom i brokulom smanjili njihovu razinu LDL-holesterola (također poznat kao “loš” holesterol). Oni su također otkrili da su brokula i kupus korisni za snižavanje lošeg holesterola u osoba s visokim kolesterolom.

4. Sok za mršavljenje

Također možete koristiti ovaj super zdrav sok kao sredstvo mršavljenja. Ovaj super zdravi sok je niskokaloričan što ga čini zdravim pićem za mršavljenje. Sa ovim napitkom ćete izgubiti težinu mnogo brže.

5. Za lijepu kožu

Ovo super zdravo povrće sadrži visoke količine antioksidansa i fitohemikalija koje mogu učiniti čuda za vašu kožu. Kupus se učitava s vitaminom C. A svi znamo da je vitamin C važan u promicanju zdrave kože, te je čest sastojak u proizvodima za njegu kože. Medicinski stručnjaci tvrde da nedostatak vitamina C doprinosi suhu kožu, smanjuje elastičnost… Vitamin C je također jedan od najboljih vitamina za zdravu kožu. megagiga.com