Zašto nikada nikome ne treba otkrivati svoje planove i želje: Razlog je prost!

Jeste li ikada primetili da javnost vrlo malo zna o životima istinski bogatih i uspješnih ljudi?Oni imaju privatne avione i vile na egzotičnim otocima, a s druge strane nose staru odjeću. Znate li zašto je to tako?

Mnogi bi prvo pomislili da su pohlepni ili da se boje da će ih netko pokrasti, međutim razlog je nešto sasvim drugo. Jedan uspješan čovjek je objasnio – pravi uspjeh se ne ogleda u tome što ćeš ga razglasiti svima i na sva zvona. Na primjer, njegove kćeri su saznale da im tata ima privatni avion tek kada su napunile 30 godina.

“Ako želiš izbjeći zavist drugih, prigrli tišinu”, govorile su bake oduvijek. Nitko ne mora znati za tvoje planove, želje, ciljeve, uspjehe i padove. Nikome ništa ne treba objašnjavati.

Ukoliko svima otkrijte svoje planove, automatski vam više neće biti zanimljivi. Svi ih već znaju. Momentalno gubite motivaciju da radite na njima, a druge ste već impresionirali.

Zapamtite:

1. Nije potrebno da svima na Facebooku pokažete da ste sretni

2. Nije potrebno da svima pokažete da ste depresivni da biste popravili nešto

3. Nije potrebno da svima otkrivate svoje planove i želje da biste ih ispunili

4. Nije vam potrebno odobrenje drugih ljudi da biste počeli nešto

5. Nije potrebno da promovirate svoj život na Instagramu da biste drugima dokazali da nešto radite

6. Nije potrebno da objašnjavate i dokazujete svoj uspjeh

7. Potrebna vam je tišina.

Vidjet ćete da ćete se osjećati mnogo bolje, samostalnije, zadovoljnije i mirnije. I najvažnije – postići ćete svoje ciljeve, piše Bright Side. stil.kurir.rs