Otkrila veliku tajnu: OVO je najčešći UZROK RAKA o kojem vam niko nije rekao… PROVJERITE!

‘Niska kiselost želuca je vodeći izvor raka želuca i drugih hroničnih oboljenja. Rizik razvoja ovih bolesti pogoršava nekontrolisano i nesavjesno prepisivanje antacidnih preparata i blokatora kiselina’, otkriva specijalista prirodne medicine, O.I. Sineva.

Ona kaže iznosi činjenicu da je glavni uzrok gorušice ne višak, već nedostatak hlorovodonične kiseline u želucu. Zato je i određivanje kiselosti želuca važna preventivna mjera i ozbiljan korak na putu prema zdravlju.

“Preporučila bih svim bolesnicima da obrate pažnju na kiselost svog želuca, bez obzira na dijagnozu. Korekcija kiselosti je upravo ta kritična karika koja je neophodna za ozdravljenje“, upozorava doktorka te nastavlja…

“Oduvijek sam bila nepovjerljiva prema laboratorijskim i instrumentalnim metodama dijagnostike. Meni se čine pouzdanijim kliničke metode za određivanje simptoma. Zato ću vam otkriti metodu dijagnostike niske kiselosti želuca, koju možete sprovesti sami, kod kuće“, kaže Sineva.

Ovo je potpuno bezbjedan test sa sodom bikarbonom:

Pomiješajte 1/4 kašičice sode bikarbone i 150 ml mlake vode. Popijte ovaj rastvor ujutro, na prazan želudac.

Zabilježite vrijeme koje će proći do pojave podrigivanja. Dovoljno je sačekati ne više od tri minute. Ako niste podrignuli, postoji vjerovatnoća niske kiselosti želuca. Ako ste podrignuli – vaša kiselost je u redu.

Da li je ova metoda pouzdana? Ne za sve. Ali, zašto je ne probati? Tačnost dijagnostike povećava se kod kombinacije gore navedenog testa sa kliničkim simptomima smanjene kiselosti želuca, koji uključuju:

-Nadimanje stomaka, osjećaj prepunjenog želuca nakon obroka
-Nesvarena hrana, proliv ili zatvor
-Alergija na određenu hranu
-Povremena mučnina
-Iritacija oko rektuma
-Omekšavanje, listanje i pukotine na noktima
-Proširene vene u oblasti obraza i nosa
-Gljivične infekcije i disbakterioza crijeva
-Bubuljice
-Nedostatak gvožđa
-Gubitak kose oazaznanja.com