“Stidim se!” Jedini muškarac među ženama, pobjegao od rata a sada se KAJE!

Poznati ukrajinski plesač Maksim Chmerkovski uspio je, nakon traumatičnog iskustva, napustiti rodnu zemlju i pobjeći na sigurno. Sada, svako njegovo pojavljivanje budi bijes javnosti jer je jedan od rijetkih koji nije ostao da se bori, a i sam je priznao kako se kaje. Ni ne s***eći šta će se dogoditi, Maksim koji godinama unazad živi u Americi, vratio se u rodnu Ukrajinu kako bi učestvovao u tamošnjem plesnom takmičenju.

Onoga trenutka kada je počeo rat i nakon što su ga za vrijeme policijskog sata u Kijevu priveli, plesač je shvatio da mora pobjeći iz Ukrajine i doći do svoje porodice na sigurno. Uprkos tome što je muškarcima u dobi od 16 do 60 godina u Ukrajini zabranjen izlazak, Maksim je uz pomoć svog američkog pasoša uspio napustiti zemlju, a danas kada se slobodno šetka sa svojom porodicom, kod mnogih izaziva bijes jer nije ostao da brani svoju zemlju.

“Ovo su strani vojnici iz različitih dijelova svijeta koji se sada bore za zemlju iz koje si ti pobjegao”, napisao je neko na Twitteru.Dok su ga neki nazivali kukavicom i izdajicom, bilo je i onih koji su, kako tvrde, shvatili njegov postupak.

“On ima malo dijete kojem je potreban. I ja bih izabrala da se zbog njega borim da ostanem živa”, napisala je jedna korisnica. Maksimova supruga Peta Murgatroyd sve vrijeme je molila da joj suprug bezbjedno stigne kući, a kada su se napokon sastali, njenoj sreći nije bilo kraja.

“Nikad nisam mislila da će se naša porodica direktno suočiti sa ovim. Nikad nisam mislila da je ono što gledamo na našim televizorima stvarnost 2022. Nikad nisam supruga tako čvrsto zagrlila. Uplašeno i zauvijek zahvalno. Sada je vrijeme za izlječenje. Ne možemo se vratiti u normalu. Naši životi su zauvijek promenjeni”, spomenula je Peta na svom Instagramu.

Iako se Maksim vratio kući, to ne znači da nećemo nastaviti sa našim naporima da pružamo pomoć ne nastavljamo sa našim naporima da pružamo ukrajinskim izbjeglicama. Imamo velike planove i naš jedini fokus je na ovom ratu”, dodala je ona.

Kako bi dočarao kroz šta prolazi, Maksim je svojim pratiteljima dokumentovao šta se dešava u Ukrajini i kroz šta prolazi, a prije nego što će doći do Poljske proveo je 36 sati bez sna. Ipak, danas kada je u Los Angelesu sa suprugom i kćerkom, i sam je izjavio kako se kaje jer nije ostao.

“Osjećao sam se posramljenim u tom vozu, bio sam jedini muškarac među svim tim ženama i djecom. Stidim se. Osjećam se loše i uznemireno”, rekao je nedavno prilikom gostovanja u jednoj emisiji. atraktiv.net