Dodik odgovorio Izetbegoviću: Ili će BiH biti država svih ili je neće biti…

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Bakir Izetbegović “najveći krivac što je BiH u ovakvoj situaciji, i to ne zbog toga što to kaže Milorad Dodik već što to kažu činjenice.”

“Zbog maksimalističkih zahtjeva Bakira Izetbegovića i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu, nema izmjena Izbornog zakona. Muslimani biraju dva člana Predsjedništva, Hrvatima se uzimaju osnovna prava, a pokušaj disciplinovanja Srba je u toku”, rekao je Dodik.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da je Dodik kriv za stanje u BiH, pa i odlazak mladih”, predsjednik SNSD-a je naveo da “u FBiH nema Milorada Dodika, pa je nejasno ko nije u stanju da četiri godine primijeni rezultate izbora, ko ne može da poveća penzije i plate tamo, ko ne može da zadrži mlade tamo…”.

“Ili će BiH biti država svih ili je neće biti“, kazao je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je jučer održao press konferenciju na kojoj je, između ostalog, ocijenio da posljednjih 15 godina nije bilo politike Milorada Dodika u ovoj državi bi ostale desetine hiljada mladih ljudi koji su napustili zemlju. novi.ba/N1