Vozio ukraden auto sa mrljama krvi na staklu: Kad je shvatio ko je stradao u nesreći, sudija je pobesneo

Čovek koji je vozio ukradeni automobil usmrtio oca troje dece i pobegao sa lica mesta, sa krvlju umrljanom po vetrobranskom staklu i razbijenim istim. Šon Rimer (28) vozio je ukradeni “Seat Leon” kroz škotiski Aberdin velikom brzinom dok ga je policija jurila.

Dok je bežao brzinom od oko 180 kimotara po času, na mestu gde je maksimalna dozvoljena brzina 100 km/h. Rimer iz okoline Liverpula prethodno je udario Sajmona Musabajanu (48) dok je prelazio put.

Uprkos tome što je vetrobran automobila bio umrljan krvlju i razbijen, Rimer je nastavio da beži tako što je izvukao glavu kroz prozor sa vozačeve strane kako bi mogao da vidi put, prenosi Liverpool echo.

Ubrzo nakon toga napustio je auto koji je 12 dana ranije ukrao u Češiru. Nakon incidenta Rimer nije pomišljao da se preda policiji, a uhapšen je u Liverpulu tek kada su forenzički dokazi povezali njega sa vozilom koje je bilo ukradeno.

Žrtva nesreće Sajmon Musabajana preminuo je u bolnici 26 dana nakon zadobijenih povreda od kojih nije uspeo da se oporavi. Rimer je priznao da je izazvao Sajmonovu smrt vozeći neprilagođenom brzinom. Osuđen je na osam godina zatvora i zabranjeno mu je da vozi 14 godina.

Sudija je rekao Rimeru da je njegova žrtva bio divan otac, muž i sin koji je bio stub svoje porodice, a zarađivao je i prehranjivao širu porodicu u Zimbabveu.

– Bio je oženjen 22 godine i živeo je sa suprugom i troje dece od 19, 17 i 10 godina. Njegova supruga ga je opisala kao porodičnog čoveka koji se takođe posvetio akademskim studijama. Šteta ne može biti ozbiljnija. Ostavili ste čoveka užasno povređenog, a od povreda je kasnije podlegao. Jasno je, da ste vozili unutar ograničenja brzine, Sajmon Musabajana ne bi bio mrtav – kazao je sudija. (objektiv.rs)