(VIDEO) Ukrajinac u bombardovanju ostao bez petero članova porodice, uspio spasiti unuke

Mjesto Markhalivka je skoro pa potpuno uništeno u napadima koji su Rusi vršili u petak navečer. Rusi su, kako javlja CNN-ov reporter Alex Marquardt, izvršili napade iz zraka na ovo mjesto iako u njemu nema vojnih postrojenja niti vojske. Igor Mozhaev izgubio je petero članova porodice, među njima su 12-godišnja kćerka, supruga, zet i punica.

“Bila je snažna eksplozija i ostali smo zatrpani pod ruševinama… Moja kćerka je poginula u invalidskim kolicima. Bože pomozi da se ovo završi što prije. Sutra ću ukopati moje srodnike”, rekao je Mozhaev, civil.

Unuke i njega su uspjeli spasiti. Danas su ga zatekli kako kopa po ruševinama pokušavajući pronaći bilo šta što nije uništeno i dokumente. Sretni izraz lica imao je nakratko kada je pronašao svoju mačku.

“Ovo je užasno. Užasno. Želim mir Ukrajini, želim da Ukrajinu ostave na miru”, poručio je.

CNN-ov reporter Alex Marquardt javlja kako u ovom mjestu i kilometrima dalje nema vojske ni vojnih subjekata, što pokazuje da Rusi vrše napade i na civile, a ne na samo vojna postrojenja.

“Ovo je pakao, nadam se da će brzo okončati. Kako je moguće da brat udari na brata?! Išli smo svi u Rusiju i vraćali se prije, kod rođaka, a sada…“, kazala je Olga plačući. novi.ba