Roditelji dječaka iz Ukrajine poslali preko granice samo s vrećicom i brojem zapisanim na ruci…

Ukrajinskog dječaka roditelji su poslali s vrećicom u ruci i brojem na dlanu preko granice da se spasi. Njegovu priču objavila je slovačka policija do čije je granice u petak stigao iz Zaporožja.

“Suze su nam u očima. Najveći heroj prošle noći”, tim riječima status je počela slovačka policija koja je objavila fotografije dječaka čija ih je priča dirnula.

Iz Ukrajine, iz grada Zaporožja, dječak je pobjegao samo s vrećicom i brojem mobitela zapisanim na ruci. Uz to je nosio i putovnicu, a stigao je sve do slovačke granice.

“Došao je sasvim sam jer su mu roditelji morali ostati u Ukrajini. Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo te ga opskrbili hranom i pićem koje su mu i spakirali za iduće putovanje“, stoji u objavi policije.

“Pridobio ih je svojim osmijehom, neustrašivošću i ustrajanjem, dostojnima pravoga heroja“, zaključili su iz policije u objavi.

Iz policije su potvrdili i kako su zahvaljujući broju na dječakovoj ruci i putovnici, te komadiću papira, uspjeli kontaktirati njegovu rodbinu koja je kasnije došla po njega i zbrinula ga, pa je, pišu, priča završila sretno.

Dječak je tek jedan od čak milion i pol izbjeglih iz Ukrajine, kako pokazuju službene brojke, a očekuje se da istu sudbinu čeka još mnogo drugih Ukrajinaca. Dnevnik.hr