Komšinica zatekla mališane same u MRAKU: Kad je došla policija, otkrivena je jeziva istina

Dva preplašena brata, šestogodišnji i četvorogodišnji dečak, izašli su kroz prozor svoje kuće kasno uveče nakon što ih je majka dva sata ostavila same u mraku i otišla u komšiluk da se opija.

Jedan od dečaka pokucao je kod komšije nakon što su uz pomoć stolice naslonjene na zid izašli kroz prozor, pa na ulicu. Njihova samohrana majka Demi Hefernan (25) je bila u pripitom stanju kada je nestala iz njihove kuće, ostavljajući decu unutra, sve dok se nije vratila u 1.15 ujutro nakon što je komšinica alarmirala policiju.

– Dečake je mogao da kidnapuje stranac ili je mogao da izbije požar dok je ona bila nestala – čuo je Hal Kraun sud.

Hefernan je priznala je okrutnost prema deci. Tužilac Ričard Tompson rekao je da je Hefernan pila u kući komšinice, ali da je ona u 22.30 otišla da uspava svoje dvoje dece.

Nameravala je da se vrati kod komšinice, ali je žena čekala sat vremena da se vrati i do 23.30 to nije učinila. Komšinica je otišla da vidi šta se dešava i zatekla je decu u kući, ali ne i njihovu majku.

Petnaest minuta posle ponoći, Demin šestogodišnji sin je pokucao na komšijina vrata, a njegov brat, star četiri godine, stajao je dalje na putu. Žena ih je odvela u svoju kuću i, nakon što je više puta pokušavala da telefonira Demi, alarmirala je policiju u 12.30 časova.

Policija je stigla, ali se majka dece pojavila tek oko 1.15.

– Decu su odveli baka i deka da brinu o njima. Bili su sami oko dva sata, možda i malo duže – saopštila je policija.

Demi se tom prilikom naljlutila na komšinicu u vezi sa onim što je preduzela te noći da bi zaštitila decu, navela je policija. Istražitelji su utvrdili da su deca postavila drvenu stolicu uz zid kako bi im omogućila da izađu kroz prozor.

Hefernan se kasnije pretvarala da je bila samo pet minuta u kući svoje majke i da je bila “besna” kada ju je policija ispitivala. Ona je negirala da je zanemarila dečake i da je bila pod dejstvom alkohola, ali je priznala da je “popila”.

Takođe tvrdi da komšinica jednostavno pokušavala da joj “namesti” onim što je rekla. (objektiv.rs)