Home Region Gradonačelnik Vilniusa velikim slovima na cesti napisao: Putine, čeka te Hag!

Gradonačelnik Vilniusa velikim slovima na cesti napisao: Putine, čeka te Hag!

602
0

Gradonačelnik Vilniusa velikim slovima na cesti napisao: Putine, čeka te Hag!

Gradonačelnik litavskog glavnog grada Vilniusa napisao je bijelim sprejem velikim slovima “Putine, čeka te Haag” na cesti nasuprot ruskog veleposlanstva.

“Naš grad uvijek podržava umjetnost, posebno umjetnost koja šalje poruku mira”, rekao je Remigijus Simasius (48) dok je sprejem ispisivao divovska slova 20-metarskog slogana, koristeći dugotrajnu bijelu boju.

“Poruka mira je da ratni zločinci moraju završiti u Haagu, na kaznenom sudu”, dodao je.

U Litvi, kojom se nekoć vladalo iz Moskve a sada je dio NATO-a i Europske unije, ljudi s užasom i bijesom prate rusku invaziju na Ukrajinu, izlazeći na ulice u velikom broju prosvjedujući.

Litva je u ponedjeljak priopćila da će zatražiti od Međunarodnog kaznenog suda u Haagu da istraži ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Ukrajini za koje kaže da su ih počinile Rusija i njezina saveznica Bjelorusija.

Rusija je u utorak upozorila stanovnike Kijeva da napuste svoje domove i raketama zasula Harkiv, pošto su ruski zapovjednici koji nisu uspjeli postići brzu pobjedu promijenili taktiku kako bi pojačali bombardiranje ukrajinskih gradova. 24sata.hr

Previous article(VIDEO) Kakav kiks! Htela da OBRADUJE muža, pa učinila nešto što će ga SKUPO koštati
Next articlePotresni video prve dame Ukrajine: Mi se borimo za mir i u vašim zemljama!