Home Magazin Zanimljivosti Da li biste živeli ovde?! Kad vidite kolika je KIRIJA za ovaj...

Da li biste živeli ovde?! Kad vidite kolika je KIRIJA za ovaj mikrostan, zavrteće vam se u glavi

222
0

Da li biste živeli ovde?! Kad vidite kolika je KIRIJA za ovaj mikrostan, zavrteće vam se u glavi

Zamislite da svoj život organizujete tako da stane u samo sedam kvadratnih metara. Taman bi bilo mesta za krevet, WC šolju i tuš, lavabo, mikrotalasnu pećnicu.

Pritom, ne bi bilo mesta za kuhinju, ukrase, opremu za hobije ili za gosta. Tako izgleda život u “mikrostanu” u Londonu, a njegovi vlasnici koji ga prodaju, smatraju ga najmanjim koji se pojavio na tržištu u prestonici Britanije.

Minimalna cena koju su odredili na aukciji je 50.000 funti (oko 60.000 evra), ali prodavci se nadaju da će postići i višu cenu.

Stan je primer onoga što stručnjaci nazivaju rastućim fenomenom malih kuća, podstaknutim rastućim cenama kirija i nekretnina, a mikrostanovi su, kažu, sve traženiji, piše Gardijan.

Ovaj stan je nedavno renoviran, a kako bi se povećao prostor, ima “kapetanski” krevet iznad skladišnog prostora i ormara. Prostor između kreveta i zida otprilike je dovoljno veliki da se rašire ruke, a tu su i rasklopivi sto za jelo ili rad, te mikrotalasna pećnica.

WC šolja i tuš su u zasebnoj prostoriji, a vlasnik je naplaćivao kiriju od 800 funti, odnosno 960 evra. Ako na to još dodamo cenu struje i ostalih troškova… (objektiv.rs)

Previous articleManekenka htela da se zabavi s MAJMUNOM, pa uradila nešto zbog čega su je razapeli na stub srama (VIDEO)
Next articleMuž joj umro od trovanja ANTIFRIZOM: Mislili su da je nasrećan slučaj, a onda se desio PREOKRET