UKRAJINSKI PREDSJEDNIK SE OBRATIO JAVNOSTI: “Ovo je kršenje svih konvencija”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se javnosti.

“Rusija je danas ispalila rakete na Harkiv. Ovo je bio očiti ratni zločin. Harkiv je miran grad, mirna stambena naselja, bez vojnih objekata. Deseci snimaka očevidaca dokazuju da se ne radi o jednom projektilu, o jednom lažnom rafalu, već o namjernom uništavanju ljudi”, govori.

“Ovo je kršenje svih konvencija. Nitko na svijetu vam neće oprostiti što ste ubijali miroljubivi ukrajinski narod”, dodaje., piše Index.hr

Zelenskij je dao informacije o napadima.

“U pet dana invazije Ukrajinu je pogodilo 56 raketnih udara, ispaljeno je 113 krstarećih projektila. Mora se razmotriti potpuno zatvaranje neba za ruske rakete, avione i helikoptere.”

“Država koja čini ratne zločine protiv civilnog stanovništva ne može biti članica Vijeća sigurnosti UN-a. Takva država ne može imati pristup svim lukama, kanalima, zračnim lukama na svijetu. Ne bi trebala dobiti stotine milijardi za izvoz energije.”

“Kupovati rusku robu sada znači platiti za ubijanje ljudi”, kaže Zelenskij.

“Zlo naoružano projektilima, bombama, topništvom mora se odmah zaustaviti, ekonomski uništiti. Moramo pokazati da se ljudskost zna braniti”, kazao je. novi.ba