Javila se Sjeverna Koreja, evo koga su okrivili za rusku invaziju na Ukrajinu

Sjeverna Koreja je za rusku invaziju na Ukrajinu okrivila “politiku hegemonije SAD-a i Zapada” u priopćenju koje je u ponedjeljak izdao glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

“Osnovni uzrok ukrajinske krize u potpunosti leži u hegemonističkoj politici SAD-a i Zapada koji se upuštaju u bezobrazluk i samovolju prema drugim zemljama”, rekao je glasnogovornik, prenosi CNN.

Sjedinjene Države i njihovi saveznici uveli su sankcije Rusiji i nameću pritisak ruskoj ekonomiji blokiranjem nekih ruskih banaka iz globalnog platnog sustava SWIFT te zamrzavanjem imovine ruske središnje banke.

Glasnogovornik sjevernokorejskog Ministarstva vanjskih poslova rekao je i da su SAD i Zapad “sustavno potkopavali sigurnosno okruženje Europe” i da su “postajali sve očitiji u svojim pokušajima da razmjeste sustave oružja za napade, prkosno nastavljajući širenje NATO-a na istok”.

Na kraju je osudio “unilateralnu i dvostruku politiku SAD-a” koja je, kako je zaključio, prijetnja miru i sigurnosti suverenih država. (Index.hr)