(VIDEO) Vitalij Kličko poručio Rusima: Idite kući, nemate šta tražiti ovdje!

Vitalij Kličko, bivši profesionalni bokser je i sam jedan od aktera Ukrajinsko – Ruskog rata. Pokušava na sve diplomatske načine riješiti sukob, a čak je i obukao vojnu uniformu i brani Ukrajinu na vojnim frontovima.

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Vitalij Kličko rekao je da će se zajedno sa svojim bratom i kolegom iz Kuće slavnih Vladimirom Kličkom boriti u “krvavom ratu” nakon ruske invazije na njihovu državu Ukrajinu.

Rusija je započela svoju invaziju kopnom, zrakom i morem u četvrtak nakon objave rata predsjednika Vladimira Putina. Procjenjuje se da je oko 100.000 ljudi pobjeglo jer su eksplozije i pucnjavi potresli velike gradove. Prijavljeni su deseci ubijenih.

Na YouTube kanalu TheSun je prenio poruku Vitalij Klička koji je još jednom poručio Rusima:

“Idite nazad kući, nemate šta tražiti ovdje. Nadamo se da će ova noć biti mirna. Nadamo se da će Rusi donijeti odluku da se povuku u Rusiju, jer nemaju šta tražiti ovdje u našem domu. Ali vidim naše ljude, svi su ponosni na našu armiju, na naše Ukrajince koji brane svoje domove, svoje porodice i poštovanje za sve koji su spremni za borbu za našu zemlju”, poručio je Kličko (Radio Sarajevo)