Home Region Biden: Imamo dvije opcije, početi treći svjetski rat ili natjerati Rusiju da...

Biden: Imamo dvije opcije, početi treći svjetski rat ili natjerati Rusiju da plati cijenu za Ukrajinu!

4586
0

Biden: Imamo dvije opcije, početi treći svjetski rat ili natjerati Rusiju da plati cijenu za Ukrajinu!

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden komentirao je u novom intervjuu invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu te je izjavio kako će se Rusija suočiti s najjačim sankcijama u historiji zbog ovog rata.

Tokom razgovora s novinarom Brianom Cohenom, Biden je rekao kako se sankcije s kojima se Rusija suočavala u prošlosti ne mogu porediti sa sankcijama koje ovoj državi tek slijede.

“Sve sankcije do sada nisu kao ove. Sada imam odvije opcije. Početi treći svjetski rat odnosno ući u rat s Rusijom ili natjerati Rusiju da plati ekonomsku cijenu za ovo što radi. Nijedne sankcije ne mogu stupiti na snagu odmah, ali mislim da su ove sankcije najjače u historiji”, rekao je Biden.

Također, Biden je rekao kako Putin nije očekivao jedinstven odgovor saveznika na rat u Ukrajini.

“Moj cilj je od početka bio da svi budemo na istoj strani. Putin je mislio da može razdvojiti NATO, ali to se nije desilo. Riječ je o potpunom jedinstvu. Rusija će platiti kratkoročno i dugoročno veliku cijenu za ovo što radi”, mišljenja je Biden.

Američki predsjednik je poručio da ako se demokratski svijet drži zajedno, na svijetu će biti mnogo manje haosa.

“Nije samo NATO ujedinjen. Vidite šta se dešava u Finskoj, Švedskoj i drugim zemljama. Putin je proizveo sve suprotno od onoga što je namjeravao. Moramo zadržati kurs s našim saveznicima. U međuvremenu, nastavit ćemo sa slanjem vojne i finansijske pomoći Ukrajini”, rekao je američki predsjednik.

Na kraju razgovora o Ukrajini, Biden je rekao kako se svijet nalazi u ključnom periodu.

“Svaka treća, četvrta ili peta generacija u svijetu osjeti fundamentalne promjene. Primjera radi, u narednih 10 godina vidjet ćete više promjena nego što ih je bilo u posljednjih 50. Predsjednik Kine Xi Jinping zbog toga smatra kako se promjene dešavaju tako brzo da demokratski sistemi nemaju vremena za postizanje konsenzusa i da će se zbog toga autokrate mnogo bolje snalaziti”, zaključio je Biden. klix.ba

 

Previous articleKo je čovjek koji se suprostavio Putinu? Bivši komičar danas je lider ukrajinske nacije u ratu!
Next article(VIDEO 18+) JEZIVO! TARA ISEKLA VENU, KRV LIPTALA NA SVE STRANE: Imate 5 minuta da ne iskrvarim i ćao! IZBEZUMLJENI ZADRUGARI