Ovo je ukrajinski heroj! Minirao je most da zaustavi Ruse: Naš brat je umro!

Ukrajinski vojnik, marinac Vitalij Volodimirovič Skakun poginuo je nakon što je minirao most kako bi spriječio prodor ruske tenkovske kolone, potvrdio je Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga.

“Ovog teškog dana za našu zemlju, kada se ukrajinski narod odupire ruskim okupatorima u svim smjerovima, jedno od najtežih mjesta na teritoriju Ukrajine bilo je krimsko raskrižje gdje se specijalni bataljun marinaca susreo s neprijateljem. Kako bi se zaustavio prodor tenkovske kolone, donesena je odluka o rušenju geničenskog mosta”, započinje objava ukrajinskog Glavnog stožera na Facebooku naslovljena “Heroji trenutka”.

Mladi ukrajinski marinac poginuo je odmah nakon što je uspješno minirao most, što je značajno usporilo ruske trupe.

“Vitalij Volodimirovič Skakun, inženjer zasebnog bataljuna i marinac, dobrovoljno se prijavio za obavljanje ove zadaće. Most je uspješno miniran, ali Vitalij nije imao vremena da se skloni s tog mjesta. Prema riječima njegove braće, javio se i rekao da diže most u zrak. Odmah se začula eksplozija. Naš brat je umro. Njegovo junačko djelo značajno je usporilo napredovanje neprijatelja, što je jedinici omogućilo preraspoređivanje i organiziranje obrane”, objavio je Glavni stožer ukrajinske oružane snage.

“Zapovjedništvo marinaca zatražit će od Vrhovnog zapovjedništva dodjelu državne nagrade mornaru Skakunu Vitaliju Volodimiroviču. Ruski okupatori, znajte da će vam zemlja gorjeti pod nogama! Borit ćemo se dok smo živi! I dok smo živi borit ćemo se!” stoji još u objavi na Facebooku. Index.hr