Home Region Heroj Ukrajine: ‘Uspješno je minirao most, no nije uspio pobjeći

Heroj Ukrajine: ‘Uspješno je minirao most, no nije uspio pobjeći

4188
0

Heroj Ukrajine: ‘Uspješno je minirao most, no nije uspio pobjeći

Ukrajinci su odlučili miniranjem genichenskog mosta spriječiti prodor ruske tenkovske kolone. Ukrajinski vojnik Vitaliy Volodymyrovych Skakun (Vitaliy Volodymyrovych) dobrovoljno se prijavio za ovaj zadatak, ali je tom prilikom izgubio život. Nije uspio pobjeći od eksplozije.

– Ovog teškog dana za našu zemlju, kada ukrajinski narod odbija ruske okupatore na sve strane, jedno od najtežih mjesta na karti Ukrajine bila je Krimska prevlaka, gdje se specijalni bataljun marinaca susreo s neprijateljem – stoji u priopćenju na Facebook stranici Glavnog stožera Oružanih snaga.

Kako bi se zaustavilo napredovanje kolone tenkova, piše dalje, odlučeno je da sporni most dignu u zrak.

 

– Vitali Volodimirovich Skakun, inženjer bojne, dobrovoljno se prijavio da izvrši ovu zadaću. Most je uspješno miniran, ali nije uspio pobjeći – navode i dodaju da je Skakun stupio u vezu s bojnom i rekao da je diže most u zrak.

– Odmah se začula eksplozija. Naš brat je umro. Njegovo junaštvo značajno je usporilo napredovanje neprijatelja, što je postrojbi omogućilo preraspoređivanje i organiziranje obrane – priopćio je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine.

Dodali su i da će se Vrhovnom zapovjedništvu podnijeti zahtjev za dodjelu državne nagrade pomorcu Skakunu.

– Ruski okupatori, znajte da će vam zemlja gorjeti pod nogama! Borit ćemo se dok smo živi! I dok smo živi borit ćemo se – stoji u priopćenju. 24sata.hr

Previous articleAMBASADA RUSIJE OGLASILA SE KOMENTAROM: IMAJU PORUKU I ZA BH. VLAST I MEDIJE
Next articlePotresni video iz Kijeva: Građani pokušavaju ući u voz!