GODINU I PO DANA SE LEČILA I VRATILA SE SAMA KUĆI! Dona Ares borila se kao LAVICA, njena majka otkrila: Isplivale su neke stvari

Pevačica anđeoskog glasa, Azra Kolaković, poznatija kao Dona Ares lavovski se tri godine borila protiv opake bolesti, ali je nažalost životnu bitku izgubila 2. oktobra 2017. godini.

Dona nas je napustila u 41. godini, a preminula je od raka grlića materice za koji je saznala 2014. i od tada nije ni dana odustajal od bitke. Lečila se u inostranstvu i bila podvrgnuta raznim terapijama, a vedar duh je nije napuštao ni u najtežim danima.

Ona se tokom tog perioda neretko obraćala svojim fanovima putem društvenih mreža, te je otvoreno govorila i o svojoj bolesti i kroz šta prolazi. Posljednja pjevačicina objava na Instagram profilu kojom se obratila svojim fanovima bila je:

“Voli vas vaša Donna Ares”, stoji u poslednjoj objavi. Prestala je da se oglašava tek nekoliko dana pred smrt, kad je već bila u komi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Donna Ares (@donnaares)

Iza sebe je ostavila brojne hitove, i porodicu koja je bila uz nju sve vreme, a njihova bol ne prolazi zbog gubitka najmilije. Njena majka Ajka Kolaković posle tri godine od smrti ćerke otvorila je dušu u ispovesti za Kurir o gubitku ćerke.

– Ovo su dani kad se vraćaju sećanja i kad postaješ uvek svestan nekih stvari, kad si “normalan”, a sve u tebi vrišti. Dani tišine u duši, kad si svoj a nisi svoj. Mislim da svi roditelji koji su ovo doživeli žive kao dvostruke ličnosti, u delu sebe čuvaš tu bol, a drugi deo normalno funkcioniše zbog naših najmilijih. A i Dona mi je ostavila u amanet da moram da budem jaka kao što je ona bila u svojoj borbi. Ona je oko godinu i po dana svoje bolesti provela u Danskoj i posle trećeg recidiva i lečenja vratila se sama kući. Zajedno smo provele njenih šest poslednjih meseci, dan i noć, i neke stvari su isplivale koje se nisu smele desiti. Rekla mi je “mama, napisaću novu knjigu, a knjiga “Soba za nikoga” je laž po pitanju nekih ličnosti”. Zadnjih šest meseci bila je uglavnom u kući i ispričane su sve priče, a meni je drago da je otvorila dušu i otišla čista srca i duše i shvatila ko joj je najveći prijatelj. Poručujem svoj deci: Najveći prijatelji su vam roditelji, a naročito majka, makar i mislili nekada da nisu u pravu – pričala je njena majka sa knedlom u grlu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Donna Ares (@donnaares)

Njen suprug Džavid Ljubovci oglasio je jednom prilikom povodom Donine smrti.

“Nikada nisam pokazao sreću, pa tako ni tugu. Samo ja znam kako mi je”, poručio je kratko.

Podsetimo, Dona Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Muzikom je počela da se bavi kao mlada. Još kao devojčica nastupila je na dečijem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rok grupom “Camino Verde” u lokalnim diskotekama kao pevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pesmu. Završila je muzičku školu, a studirala je engleski jezik i književnost. Kurir.rs/I.B.

Odgovori