Kada je bio na vrhuncu karijere, život mu je zadao najteži udarac, i dan danas plače zbog toga

Legendarni Mike Tyson je poznat pod nadimkom “Iron Mike”. Na samom vrhuncu karijere bio je čelični bokser za kog niko nije mogao ni da sanja da će ga nešto pokolebati. Ono što ga je potpuno skrhalo bilo je potpuno izvan njegove kontrole, a to je smrt njegove četvorogodišnje kćerke Exodus. I dan-danas se na pomen njenog imena rasplače, prenosi Dnevnik.hr.

Mike je tog kobnog dana 2009. godine bio na putu za Las Vegas, dok je ostatak njegove porodice bio u njihovom domu u Arizoni. Exodus i Miguel Tyson igrali su se po kući dok je njihova majka čistila. Dok je devojčica bila u igraonici, oko vrata joj se nekako zakačio kabl koji je bio pričvršćen za traku za trčanje.

U jednom je trenutku majka rekla Miguelu da ide da provjeri šta Exodus radi, a upravo on je pronašao njeno beživotno tijelo. Majka je raspetljala kabl, pozvala hitnu pomoć te kćerkici dala vještačko disanje, ali bilo je prekasno. Do trenutka kada je Mike doputovao kući, Exodus je preminula u bolnici od posljedica gušenja.

Tyson je kasnije priznao da nije znao kako da se nosi sa smrću svoje kćerke, a u iskrenom intervjuu ispričao je i kako je na sve reagovao. Ispričao je kako mu je prvi instinkt bio da zgrabi pištolj i potpuno podivlja, ali uspio je da se smiri. Kada je ugledao tijelo svoje kćerkice, preplavili su ga je šok i tuga, a rekao je kako taj osjećaj ne bi poželio ni najgorem neprijatelju.

Dao je nekoliko intervjua nakon smrti kćerke, ali ni jedan nije mogao odraditi do kraja jer bi se rasplakao pa nije mogao ni govoriti. Rekao je kako se od njene smrti nikada neće oporaviti. Nakon Exodusine smrti Mike je dobio još dvoje djece, kćerku Milan i sina Maroka. Osim njih iz prijašnjih veza i brakova ima Mikey Lornu, Miguela, Ryana i Amiru. Izvor: Raport

Odgovori