Home Magazin Zanimljivosti (VIDEO) Pune bolnice DECE zbog novog TikTok izazova: Obratite pažnju na ove...

(VIDEO) Pune bolnice DECE zbog novog TikTok izazova: Obratite pažnju na ove TRI REČI

2153
0

(VIDEO) Pune bolnice DECE zbog novog TikTok izazova: Obratite pažnju na ove TRI REČI

Najmanje devet učenika srednje škole u Kaliforniji završili su u bolnici nakon što im je pozlilo usled najnovijeg trenda na TikToku. Izazov se sastoji od jedenja izuzetno začinjenog pomfrita, što dovodi do komplikacija u organizmu dece.

– Mnoga deca prate svoje vršnjake u svemu, pa tako i u ovom izazovu, ne znajući za posledice – navela je Elena Holvo, majka jednog od deteta, koje je nakon konzumiranja preljutog pomfrita teško disalo i povraćalo.

Izazov pod nazivom “One chip challenge” postao je popularan na TikToku, sa sastoji se od jedenja prženog krompira ili pomfrita, prelivenog ljutim sosom i biberom. Pritom, pravilo je da se ne pije voda, niti bilo koja tečnost nakon toga.

Učesnici se obično snimaju kako konzumiraju preljuti pomfrit, nakon čega izazivaju gledaoce da učine to isto. Ljuti sos pritom mora da se pripremi od dve najljuće paprike na svetu.

– Te dve paprike su ocenjene na 2 miliona Skovilovih jedinica, a halapenjo ima oko oko 5.000. Dakle, one su 400 puta ljuće od halapenja – objasnio je doktor Bret Kristijansen iz Maršal medicinskog centra.

Među neželjenim reakcijama na decu koja podlegnu ovom izazovu javljaju se bolovi u digestivnom traktu, grčevi bronhija i uporno povraćanje. Specijalista je još jedan u nizu koji je apelovao na svest roditelja da pripaze šta im deca rade na društvenim mrežama. (objektiv.rs)

@dperalta6

Rojas accepted the #onechipchallenge in exchange for a little 💸. He ended up being the one who paid for it though. 😂 #baseball

♬ Lottery – K CAMP

Previous articleNašla u sandučetu poruku da je IDIOT: Umesto da ćuti, krenula je u OSVETU
Next article(VIDEO) Razbija se od posla, a živi na PARKINGU: Životna priča mlade devojke ostavlja bez reči