(VIDEO) Bio je milioner, a onda je ostao BEZ IČEGA: Živi na pustom ostrvu 23 godine, ovo je njegova PRIČA

Ovaj deka 23 godine živi izolovan od svih. Australijanac David Glashen (76) je 80-ih godina prošlog veka bio milioner koji je živeo u Sidneju sa suprugom i dvoje dece.

Krajem 90-ih godina izgubio je bogatstvo, razveo se od žene i sa jednim koferom u kojem su bile tri košulje, dva para šortsa i kupaći, nekoliko knjiga, tegla čilija, baklja, pasta i četkica za zube otišao na nenaseljeno ostrvo Restoration blizu obale Severne Australije.

Daleko od ljudi započeo je potpuno novi život, hraneći se namirnicama iz prirode. Njegova ishrana sastoji se većinom od morskih plodova koje sam lovi.

Pored toga, skuplja kokos, lokalne šljive, bademe, jestive bobice i slično. Jednom godišnje, ploveći čamcem ode u grad Kainrs gde obavi veliku kupovinu, te obezbedi konzerviranu i sušenu hranu, sapun, toalet papir i druge potrebne potrepštine.

Njegova neobična priča poznata je širom sveta, a dobio je nadimak australijski Robinson Kruso, pa čak i kopija Čak Norisa, odnosno Toma Henksa u filmu „Brodolom života“.

Čudni pustinjak koji je na ovo ostrvo stigao sa željom da pobegne od savremenog načina života otkrio je za Mail Online Travel da ima listu stvari koja mu omogućava da živi izolovano od sveta, uključujući internet konekciju na solarni pogon, dobre knjige i dve lutke koje je nazvao Miranda i Filis.

Tvrdi da živi miran i uspunjen život i ne strahuje za svoju budućnost. (objektiv.rs)

Odgovori