PRIJATELJ MATEJA PERIŠA OTKRIO NOVE DETALJE O HERCEGOVKI S PUMPE: Drugovi pričali o njoj po povratku u Split

Matej Periš na putu iz Splita ka Beogradu, dan prije nego što je nestao, na jednoj benzinskoj pumpi navodno je upoznao djevojku iz Hercegovine sa kojom je razmijenio brojeve telefona i ostao u kontaktu do samog nestanka.

Da podsjetimo, policija već skoro mjesec dana traga za momkom kome se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra.

– Matej i njegovi drugovi su iz Splita krenuli za Beograd preko Zagreba. Oni su svojim kolima došli u prijestolnicu Hrvatske, pa su tu u jednoj agenciji iznajmili kombi i uputili se ka Srbiji – kaže izvor Kurira:

– Navodno, oni su zastali na jednoj pumpi da natoče gorivo i tu su sreli neke djevojke iz Hercegovine. Matej je ušao u priču sa jednom od njih, pa su čak i razmijenili brojeve i nastavili da se dopisuju cijelog tog dana.

Prijatelj Mateja Periša koji je želio da ostane anoniman potvrdio je za Kurir da je on na putu ka Srbiji upoznao djevojku.

– Njegovi drugovi koji su se poslije nestanka vratili u Split govorili su o tome. Djevojka je navodno bila sa drugaricama u nekom malom automobilu – rekao je prijatelj nestalog momka.

Podsjetimo, ovo je druga djevojka koja se spominje u slučaju nestanka Splićanina. Naime, u žižu je dospjela Maja S. iz Splita, Matejeva prijateljica, koja je ispitivana i u policiji. Kako je utvrđeno, Matej je Maju zvao 30. decembra i slao joj poruke na Instagram, ali komunikaciju nisu uspostavili, jer mu se Maja nije javljala. Ona je u svojim izjavama za Prvu televiziju pokazala kajanje što se prijatelju nije javila i zaplakala je. haber.ba

Odgovori