DIJETA DARKA LAZIĆA: Ima 6 obroka dnevno, a maksimalno izbjegava ove namirnice

Pjevač Darko Lazić podvrgao se operaciji smanjenja želuca 2019. godine, kako bi mu to pomoglo da izgubi višak kilograma. Nakon operacije je započeo i dijetu, koja se zasniva na nekoliko obroka dnevno. U roku od godinu dana je izgubio oko 60 kilograma, ali je nastavio sa dijetom.

Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno. Na taj način nikad nećete osetiti glad, a poješćete manje nego inače, što na kraju rezultira gubljenjem kilograma. Ovaj način ishrane podrazumeva i da se namirnice nakon operacije uvode jedna po jedna, u maloj količini i zasebno.

Na njegovom meniju su visokoproteinske namirnice – meso, riba, jaja, sir, jogurt, mlijeko u prahu, puter od kikirikija.

Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno, kao i to da se uvek ima pri ruci neka “grickalica“, kao što su sir, krekeri, jogurt. Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana – do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, pirinač, testenine.

Ne treba piti napitke za vrijeme obroka, već sačekati 30-60 min, a namirnice koje treba izbegavati su žilava mesa, svež hleb, cela zrna žitarica, voće i povrće sa korom, opnom i sjemenkama. haber.ba

Odgovori