Nakon pranja vam se SKUPIO VEŠ!? Ne morate da ga bacate – nekoliko kapi OVOG ŠAMPONA vraćaju na staro!

Vrlo brzo će se vratiti u svoju prvobitnu veličinu. Ko radi taj i griješi. A kada su kućni poslovi u pitanju, tu i te kako ima mjesta za greške. Pogotovo za one koje nastanu kao posljedica pranja veša. Neke od njih, srećom, možemo da ispravimo.

Ako vam se ikada dogodilo da vam se odjeća skupi, prilikom pranja, onda znate koliko nerviranja uslijedi kada, prilikom prostiranja, shvatite da vam se odjeća smanjila i to za nekoliko brojeva.

Sada više nije neophodno da se odričete omiljenih komada, sve što treba da uradite jeste da uzmete šampon za bebe i problem će ubrzo biti riješen. Potrebna vam je, naravno, i voda i to topla.

Dakle, sipajte toplu vodu u posudu (pazite da ne bude ni mlada, ni vruća) i malo šampona za bebe (neki preporučuju i omekšivač ili regenerator za kosu). Stavite odjeću u tu tečnost, tako da se dobro natopi, a zatim je lagano iscokedite i raširite na veliki peškir. Peškir onda zarolajte, zajedno sa odkećom. kako bi upio višak vode, pa ga odrolajte, a onda raširite drugi peškir i taj komad odeće premestite na njega. Pažljivo istežitte i vucite krajeve odjeće, rukama, sve dok se ne bude vratila u probitnu veličinu.

Nakon što se bude potpuno osušila, proverite rezultat. U slučaju da želite još da je proširite, ponovite postupak. (novi.ba) 

Odgovori