Home Magazin Zdravlje MOĆAN DOMAĆI RASTVOR KOJI VRAĆA U ŽIVOT UVELE BILJKE: Za pripremu su...

MOĆAN DOMAĆI RASTVOR KOJI VRAĆA U ŽIVOT UVELE BILJKE: Za pripremu su vam potrebna samo 2 sastojka!

410
0

MOĆAN DOMAĆI RASTVOR KOJI VRAĆA U ŽIVOT UVELE BILJKE: Za pripremu su vam potrebna samo 2 sastojka!

Ukoliko su vaše biljke počele da venu, za taj problem postoji efiksno, i sasvim pristupačno rješenje. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna kora od banane i malo vode.

Jedna žena iz Australije pokazala je neobičan trik i podijelila ga putem društvenih mreža. Potrebno je da koru od banane potpiute u vodu i ostavite da odstoje u tegli 24 sata.Nakon toga, sa dobijenim raastvorom zalivajte biljke.

Razlog zbog kog banana ima efekat je taj, jer je kora obogaćena kalijumom, fosforom i kalcijumom, tako da minerali imaju mnogo hranljivih sastojaka za biljke. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korijena i novih izdanaka.

Ona je dala još jedan savjet ljubiteljim biljaka. S vremena na vrijeme “istuširajte biljke vodom u koju ste dodali so.

Na taj način ćete lišće očisti od prašine. So je bogata magnezijum sulfatom, što povećava proizvodnju hlorofila, dok će topla voda pomoći u uništavanju štetočina u zemlji, kao što su lisne uši i grinje. Dodajte i ostala prirodna biljna đubriva koja se sastoje od natapanja morskih algi i korova u vodi prije nego što rastvor prelijete preko biljaka. (novi.ba)

Previous article2 NAMIRNICE KOJE SU PRAVO BLAGO ZA IMUNITET: Za bijeli luk svi znamo, ali ova druga namirnica je pravo iznenađenje – NA DOHVAT NAM JE RUKE, A ČINI ČUDA ZA ZDRAVLJE
Next articleNudila muškarcima odnose, a potom ih uvukla u OPAKU ZAMKU: Zbog onog što je radila ne gine joj robija