RIJEŠITE SE BUĐI U TEGLAMA UZ EFIKASAN TRIK: Stručnjati objasnili u čemu je CAKA, ali dobro vodite računa o ovom

Stručnjak za mikrobiologiju i agrikulturu Keti Moar istakla je da ovaj trik neće sprečiti razvoj buđi, već će usporiti razvoj mikroorganizama. Nakon što ste otvorili tegle sa sosovima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih stavite u frižider kako biste spriječili njihovo kvarenje. Ipak, čak i tada može doći do nastanka buđi i kvarenja proizvoda.

Jedna mama otkrila je svoj trik kako joj hrana u teglama traje duže i ne kvari se! Na Facebook stranici The Prepped Mama, gdje redovito objavljuje svoje savjete i trikove za domaćinstvo, objavila je i ovaj savjet.

Okretanje naopako

“Sjajan trik za čuvanje hrane u teglama je da ih stavite naopako u frižider. To ih zatvori i sprječava da se kvare, što vam štedi i vrijeme i novac”, napisala je mama u svojoj objavi.

Stručnjak za mikrobiologiju i agrikulturu Keti Moar istakla je da ovaj trik neće sprečiti razvoj buđi, već će usporiti razvoj mikroorganizama.

Samo za guste stvari

“Okretanjem tegle naopako, ta površina gde bi nastala buđ pašće na poklopac i zatvoriti prolazak vazduha, što će otežati razvoj mikroorganizama”, objasnila je Moar za Dejli mejl.

Iako je ovaj trik dobar i sprječava nastanak buđi, Keti preporučuje da se otvorene tegle što kraće koriste, to jest da se proizvod što brže potroši nakon otvaranja.

Sve dok su tegle dobro zatvorene, možete ih stavljati naopako kako biste produžili vrijeme za nastajanje buđi, samo pazite da to budu guste stvari poput sosa od paradajza, ajvara i slično. (novi.ba)

Odgovori