Mast od ČUVARKUĆE vam pomaže kod problema sa čirevima, bradavicama i aknama, a sprema se za 10 minuta…

Kožni problemi, osim što predstavljaju problem estetske prirode, mogu da izazovu i neprijatne propratne pojave, poput svraba i peckanja. Čuvarkuća je jedna od biljaka koja je se u tradicionalnoj medicini piroko koristi.

Ona se pokazala djelotvornom kada su u pitanju kožna oboljenja, a takođe, djelotvorna je i kada je u pitanju neutralisanje bakterija i virusa. Mast napravljena u domaćoj radinosti, pomoći će vam da se riješite kožmnih problema, poput trudničkih i staračkih fleka, čireva, bradavica, upalnih akni i hiperpigmentacije.

Najbolje od svega je što su vam potrebna samo dva sastojka, i što se ovaj preparat pravi za svega 10 minuta.

Za ovu mast vam je potrebno:

– sviježa čuvarkuća, 300 grama

– domaća mast, 150 grama

Ukoliko želite da napravite manje ili više masti, slobodno promenite količinu sastojaka, ali je preporučljivo da razmjera u gramaži ostane ista.

Kako se priprema?

Prije svega, isperite mast kroz 9 voda, kako bi iz nje izašla sva so. Nakon toga, u nju ubacite samljevenu čuvarkuću i sve to preručite u veću šerpu. Stavite mast da se kuha na laganoj vatri, dok ne proključa.

Kada proključa, preručite je u staklenu teglu ili posudu za kremu i ostavite na hladnom i suhom mjestu da odstoji najmanje 24 sata. Nakon prvog korišćenja, neophodno je da teglu držite u frižideru, kako se mast ne bi pokvarila.

Kako se koristi?

Prije korišćenja masti, potrebno je da mlakom vodom i sapunom isperete mjesto koje ćete tretirati. Mast mažite svako veče, a za prve vidljive rezultate, potrebno je da prođe oko mjesec dana.

Čuvarkuća sadrži šećere, tragove alkaloida, jabukovu i mravlju kiselinu, soli, vosak, sluz, i gumu i mineralne sastojke i tragove alkaloida. Ukoliko postoji bilo kakva alergija na nešto od pomenutog, ili niste sigurni u to da li je ovakav tretman dobar za vašu kožu, najbolje je da se prije korišćenja posavjetujete sa stručnim licem, dermatologom ili farmaceutom, piše Objektiv. haber.ba

Odgovori