SVI DETALJI IZ SUDNICE, ŠAULIĆEVI ADVOKATI BESNI Alsin tvrdi da se ne seća NIČEGA, tužilac dao KLJUČNI dokaz, OGLASIO se i SUDIJA…

Optuženi za ubistvo iz nehata Šabana Šaulića i Mirze Kerića Alsin Levent saslušan je u sudnici u Giterslohu.

Kako prenosi Dojče vele, na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat. Sam optuženi je često odgovarao da se ne seća okolnosti nesreće ili da “ne zna”. Advokat porodice Šaulić protestovao i tražio da optuženi direktno odgovara na pitanja.

Advokat optuženog rekao da njegov štićenik neće odgovarati na ta pitanja. Državno tužilaštvo je izrazilo sumnju u spremnost optuženog da kompletno razjasni okolnosti tragedije.

Svedočio je i sudski veštak.

“Sudar se dogodio na auto-putu A2 kod Gitersloa u delu gde je gradilište i smanjena je brzina na ispod 80 km/h – auto u kojem je bio optuženi išao brzinom od 156-193 km/h, a onaj u kojem su bili Šaulić, Kerić i treća osoba 72-92km/h… Šailić i Kerić bili su vezani pojasom, za treću osobu se ne zna. Svetla na automobilu bila su upaljena”, rekao je vaštak na sudu.

Sudija je ispričao da su optuženom Leventu, dok je bio u istražnom zatvoru, pretili Balkanci koji su u to vreme bili u istražnom zatvoru. Uprava zatvora strahovala je da ga ne povrede, pa je on zbog toga imao poseban tretman, u smislu da su ga pazili i čuvali.

Potom je reč uzeo tužilac, prenosi DW.

“Optuženi je veče pre vožnje pio alkohol, u krvi mu je utvrđeno 0,8 promila, a 2-3 dana pre nesreće pušio je džoint, što je takođe utvrđeno analizom THC”

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas. kurir.rs/DW

Odgovori