OTAC MATEJA PERIŠA O SUSRETU SA MAJOM: Plakala je, bila je razbijena! Ne znam hoću li sina vratiti u kolima ili u kocki

Matej Periš, nestao je pre tačno tri nedelje, kada je izašao iz kluba “Gotik” i svaki trag mu se gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor.

Zašto mu je sin napustio lokal? Zašto se nije javio drugovima? Gdje je želeo da ode? Zašto je izašao u majci kratkih rukava? Šta je želeo da pita drugaricu Maju? Zbog čega je došao do Save?

– Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam da li ću se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu – počinje svoju ispovest Nenad Periš, otac nestalog Mateja,piše Kurir.

– Tri nedelje je prošlo, a ja nemam najvažniju informaciju: “Gde je Matej?”. To me jedino interesuje. Svestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega – samo ću ga zagrliti – suznih očiju kaže Periš.

Poslednja od informacija koja se pojavila u hrvatskim medijima, a tiče se Matejevog nestanka jeste prepiska njegovog druga i devojke u kojoj se pominju narkotici. U porukama u koje je imala uvid “Slobodna Dalmacija” razmenjenim dan nakon nestanka, drug je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, te se zapitao da li su u pitanju “halucinogene droge ili nešto drugo slično”. U prvom trenutku devojci je rekao da “oni narkotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo”, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su “drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba”.

– Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su to veče mnogo pili, u šta verujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike – izričit je Periš.

Matejevi drugovi su Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

– Pre nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Drugovi su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su videli da je ostavio jaknu – kaže Periš i dodaje da su ga pozvali narednog dana i da su mu rekli “da nemaju ništa dobro da mu kažu i da je Matej nestao i da sada to moraju da prijave”.

Zbog svega što se izdešavalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih drugova, ali i devojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao da dobije 30. decembra u 22.29 sat. haber.ba

Odgovori