NOVAK MOŽE DA DOBIJE ODŠTETU OD AUSTRALIJE DO 5 MILIONA EURA!Može da tuži i državu i turnir!

Novak Đoković ima pravo da tuži državu Australiju međunarodnim institucijama zbog torture koju je prošao u poslednjih 11 dana, koliko je boravio u toj državi. Bio je potcenjen kao čovek, ali i kao devetostruki osvajač grend slema u Melburnu.

Najboljeg tenisera sveta maltretirale su i mrcvarile australijskih vlasti. Prema njemu su se odnosili kao prema teroristi, a ne najboljem sportisti na svetu. Određeni broj dana proveo je u neadekvatnim uslovima, u hotelu za migrante, bez doručka, iako se zbog alergije na gluten već duži niz godina nalazi na specijalnom režimu ishrane.

Novak je na prvom suđenju dobio Australiju i ta država bi na ime odštete trebalo da mu isplati 500.000 dolara. Međutim, na drugom suđenju Australija je pobedila i po tome bi Novak njima trebalo da plati istu sumu. Očigledno će doći do poravnanja, ali će Novak svakako morati da plati advokatski tim koji ga je branio, a to svakako neće biti mala suma,piše Kurir.

Zbog samovolje australijske vlasti, Novak je ostao bez mogućnosti da se bori za titulu koja donosi 4,4 miliona američkih dolara. Pitali smo Tomu Filu ima li Đoković osnov da zbog toga tuži Australiju i organizatore.

– Po našem pravu, Novak bi mogao da tuži i državu Australiju i organizatore grend slema. Kod nas bi moglo! Opet, ograđujem se, ne znam njihovo pravo. Njegovi advokati treba da procene da li su ga Australija i organizatori doveli u zabludu. Ne zaboravite, proveo je veliki broj dana u zatvoru, gde je maltretiran. Vredi li ili ne vredi pokretati tužbu. Bez obzira na sve, Đoković mora da plati 500.000 dolara na osnovu sudskih troškova Australiji. Plus da plati advokate… haber.ba

Odgovori