DIVAN GEST POŠTARA! Dječak iz Tuzle pisao Djeda Mrazu, a poštar mu ispunio najveću želju (FOTO)

Poštar iz Tuzle Ismet Jašarević postao je poznat preko noći nakon što je odlučio da usreći dječaka koji je uputio pismo Djeda Mrazu. Jašarević je pronašao pismo kada je praznio sanduče na Sjenjaku pored poslovnice JP BH Pošta. U pismu Djeda Mrazu dječak je napisao:

– Dragi Djeda Mraze, bio sam dobar i slušao sam mamu i tatu. Želio bih za sebe i mog brata auto na daljinski. Hvala. Dženan i Kenan.

Jašarević je objavio pismo na Fejsbuku i zamolio sve one koji poznaju mališane da mu se jave kako bi ih obradovao. Ubrzo se javio veliki broj ljudi koji su odlučili obradovati dječake.

“Djed Mraz” će isporuku paketića izvršiti u petak, piše N1.

– Ova djeca kao sva ostala zaslužuju okruženje koje će da im unese radost, vjeru i ljubav u tmurnim i lošim vremenima. Uvijek sam se trudio da nekome unesem radost, pomognem, napravim zbog sebe neko lijepo djelo jer to je ono sto svima treba. Kakvi ratovi i gluposti ljudi, trebaju da se druže, zabavljaju, podržavaju. A mališani da znaju samo za radost i sreću. Svako dobro želim – napisao Jašarević kao odgovor na brojne pohvale koje je dobio. atraktiva.net

Odgovori